KODLAMA ROBOTİK EĞİTİMİ
İsa ALTUN

İsa ALTUN

İsa ALTUN / Narkotik Uzmanı

KODLAMA ROBOTİK EĞİTİMİ

11 Aralık 2018 - 02:57

KODLAMA ROBOTİK EĞİTİMİ
Robotik kodlama eğitimi, çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, el becerisinin gelişimi, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırıyor.
 Kodlama ve programı aslında yeni bir dil öğrenmek gibi. Uzmanlara göre de robotik ve kodlama eğitimine ne kadar erken yaşta başlanırsa öğrenmesi o kadar kolay oluyor. Kodlama ve robotik, gelecek nesillerde ki teknolojinin alt yapısını oluşturarak günümüzde yerini iyice sağlamlaştırmış durumdadır.
Geleceğin teknolojisini, çocuklarımıza şimdiden alt yapı oluşturarak öğretmek, onların bilimsel araştırmalara eğilimini ve kodlama ve robotik teknolojisine adım atmalarını sağlayacaktır. Avrupa’da gittikçe daha fazla okul robotik ve bilgisayar programlama derslerini okul müfredatına alıyor.
Geleceğin dili olarak kabul edilen Kodlama’nın öğrencilere erken yaşta öğretilmesi amacıyla Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi iş birliği ile çocuklara yönelik Robotik Kodlama Eğitimleri başlıyor.
Hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi, çocuklara yönelik projelerine bir yenisini daha ekleyerek, yeni nesillerin gelişen teknolojiyi daha yakından tanımalarını ve geleceğe bilimin ışığında yürümelerine destek oluyor.
Bu kapsamda Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Rumeli Üniversitesi arasında “Robotik Kodlama Eğitimi” için iş birliği anlaşması imzalandı.
“Bilim ve sanayide ileri bir toplum olabilmemiz için 21. yüzyıl becerilerine sahip bireyler yetiştirmemiz gerekir” düşüncesinden yola çıkarak projeyi geliştiren Silivri İlçe Eğitim Müdürlüğü, bu beceriler arasında büyük öneme sahip olan “Algoritmik ve Bilgi İşlem Düşünme’nin çocuklarımıza kazandırılması amacıyla Kodlama ve Robotik Atölyelerinin kurulmasına başladı.
 

Bu yazı 1139 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum