Madde bağımlılığı bilinç ile aşılır
İsa ALTUN

İsa ALTUN

İsa ALTUN / Narkotik Uzmanı

Madde bağımlılığı bilinç ile aşılır

30 Temmuz 2017 - 11:21

 Çağımızın illeti madde bağımlılığı. Yediden yetmişe tüm dünyanın ortak sorunu haline gelen bağımlılıkla mücadelede her şeyi devletten beklemeden, herkese büyük görevler görev düşüyor. Eğitimler de göz ardı edilmeden ailelere, bireylere ve STK’lara yeterli bilinç kazandırmak gerekiyor.

  

  Madde bağımlılığı ve kaçakçılığı konusu, gündemden düşmüyor. Genç yaşta yaşanan ölümler yüzünden her gün gazetelerin birinci sayfasında yer buluyor. Peki, kurumsal bazda çalışanlarını bu alanda bilinçlendirme ihtiyacı hisseden ve eğiten kaç kurum var. Bu can alıcı soruya verebileceğim tek cevap : ‘ Tepe Savunma ve Güvenlik şirketidir’

 

  Teknoloji geliştikçe, sanayi alanında yenilikler çoğaldıkça, piyasaya yeni zehirler sunulmaktadır. Uyuşturucu kaçakçılığı ve zula yöntemleri de çeşitlilik göstermektedir. Sahada yaşanan bu gelişmeleri başta Özel Güvenlik çalışanlarına aktaran ve herhangi bir sorun yaşanmaması için program düzenleyen Tepe Savunma ve Güvenlik Şirketi düzenli olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerine aralıksız devam etmektedir.

 

Eğitim ve bilinç kazandırma konusunda gerek çalışanlarına, gerekse diğer kurumlara hizmet sunan Tepe Savunma ve Güvenlik şirketi kurumsal anlamda dijital eğitimleri de bünyesine ekleyerek bu alanda ilklere imza atıyor. İki yıldır madde bağımlılığı ve Kaçakçılığı konusunda seminerlerine iştirak ediyorum. Bünyesinde yer alan çalışanlarına bağımlılık ve Kaçakçılık ile ilgili eğitimlerle, yasalarda ve uygulamalardaki değişimleri de takip edip bilgi aktarımı gerçekleştiriliyor.

 

  Bu süre içinde pek çok yenilik yaptıklarını, birçok öğrenme teknolojisiyle ilgili uygulamaya imza attıklarını belirten Tepe Akademi yöneticisi Savaş Aydın: “Tüm bunlar, ancak iyi bir ekip ve doğru liderlerle karşılığını buluyor. Bugün anlatacak bir başarı öykümüz varsa bugüne kadar sistemimizi kullanan 22 binden fazla çalışanımız, ekip üyelerimiz ve onların özverili çalışmaları ve sisteme inanmaları sayesindedir. Ben başarının başka bir formülü olduğuna inanmıyorum”.

 

  2017 yılında grup şirketlerimizin büyük bir ivmeyle büyümesinin devam ettiğini görüyoruz. İstikrarlı büyümemizi sürdürürken çalışan sayımız da arttı; 22 binlere yaklaştı. Bu hızlı büyüme bugün de devam ediyor.

  Bu büyümenin eğitime de yansıması oldu. İstihdamımız arttıkça biz de çalışanlarımızı daha kalifiye hale getirmek için eğitim ve altyapı çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu noktada da temel olarak Tepe Akademi projemizi hayata geçirdik. Geçmişte belirlediğimiz bu hedefi 2016 yılında ciddi anlamda uygulamaya başladık ve tüm eğitimlerimizi Tepe Akademi çatısı altında topladık. 200’e yakın online eğitim ürettik. Bu yapının içine sadece teknik ve mesleki değil; kişisel gelişim eğitimlerini de ekledik. Infinity’nin ürettiği katalog e-eğitimlerinden de yararlandık.

 

Örneğin 3 ayda 200’den fazla kişisel gelişim eğitimi tamamlayan bir güvenlik görevlimize genel müdürümüzün nezdinde plaket verdik, bu örnek gibi çalışanlarımızda göğsümüzü kabartan pek çok güzel hikaye yaşadık. Eğitimleri kariyer planlaması ve terfiler için de bir ölçümleme aracı olarak kullanmaya başladık. Böylece yetenek yönetimini de olumlu ölçüde etkilemeye başladı.

Tepe Akademi ile birlikte sistemin tüm çalışanlarımıza eşit olarak dağıtılması konusunda sadece web tabanlı değil çağımızın bir gereği olan mobil eğitimlere de yönelmeye karar verdik. Pilot çalışmaların ardından Tepe Akademinin mobil uygulamasını yayınladık. Temel eğitimlerimizden başlayarak her türlü eğitimlere mobil erişimi de olanaklı hale getirdik. Dijital eğitimleri sınıf eğitimleriyle bağlayarak karma bir eğitim modeli oluşturduk. Çünkü bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri, Türkiye’nin hemen her ilinde eğitim verme gerekliliğimizdi. Her ne kadar eğitimcilerimizi yolluyor olsak, ortada bir standart sorunu olabiliyordu. Bunu da karma eğitimlerle çözdük.

Özetle 2017 yılı tüm bunların sonuçlarını görmeye başladığımız bir sene oldu. Artık eğitimlerimizin neredeyse yüzde 50’sini dijitale taşımış durumdayız. Bunun yanında Akademi ile birlikte diğer konuların hemen hemen oturduğu bir yıl oldu. Bazı Holding Şirketlerimizde Yıllık çalışan değişim oranının %35’leri bulduğu bir işletmede bunun ne kadar kritik olduğunu düşünebilirsiniz. ‘

Bu yazı 1185 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum