Değerli Arkadaşlar Unutmayalım Ki Uyuşturucu 'Bir...
Mehmet ALTUNOVA / Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet ALTUNOVA / Yönetim Kurulu Başkanı

Mehmet ALTUNOVA / Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni
  • Google Plus
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn

Değerli Arkadaşlar Unutmayalım Ki Uyuşturucu 'Bir Defacık' Diye Başlar

01 Şubat 2021 - 04:02 - Güncelleme: 29 Eylül 2021 - 01:26

Toplumumuzda tehlikeli boyutlara ulaşan uyuşturucu ile mücadele sadece polislere, doktorlara, psikologlara ve sivil toplum kuruluşlarına düşen görev değildir. Bu mücadelede çocuklara ve gençlere en yakın siz anne baba ve eğitimcilere de önemli görevlerin düştüğü bilinmektedir. Ülkemizde son yıllarda uyuşturucu alışkanlığının yayılması, genellikle ergenlik çağlarında özenti ve merakın en fazla olduğu dönem olması nedeni ile tehlikeli boyutlara ulaşmıştır Genellikle toplumsal stres, toplumsal düzensizlik, kültürel yoksulluk gibi olgularla birlikte her türlü ruhsal hastalık madde bağımlılığını artırmaktadır. Teknolojideki hızlı değişiklikler sonucu, bu değişmelere paralel olarak yeni denetim ve kısıtlamaların getirilmesi ve uygulamadaki gecikmeler bu madde ile karşı bağımlılığı yaygınlaştırmıştır.  Geleceğine güvenle bakabilen, düşünen, çalışan, zinde ve güçlü bir toplumun temelini gelin bu günden itibaren birlikte atalım.

Çocuğunuz Uyuşturucu kullanıyorsa öncelikle yapmanız gerekenler. İlk önce ve en önemlisi tepki gösterilmemeli, aile fertleri, öğretmeni, arkadaş çevresi ile konuşun ve doktora başvurarak bilgi alın. Sakin bir şekilde konuyu çocuğunuza açın. Herhangi bir madde kullanıyorsa kullandığı maddenin türünü öğrenmeye çalışın. Sakin koruyucu bir tavır ile uyuşturucunun tehlikelerini kendisine anlatın, kullanma nedenlerini araştırın.  Umarız ki bu konular hiçbir zaman başınıza gelmez, ancak çocuğunuz aşırı derecede uyuşturucu almış, sersem ve baygın bir şekilde ise; Önce nefes alıp almadığından emin olun, yan yatırın, onu yalnız bırakmamaya dikkat edin. Aksi takdirde kusmakla nefes borusunu tıkayabilir, doktor çağırın veya 112 Hızır Acili arayın, sonra çocuğunuzun yanında veya üzerinde bulduğunuz toz, tablet, ilaç gibi maddeleri Doktora beraberinde götürün, Böyle acil bir durum sonrası çocuğunuza sizinle konuşması için süre tanıyın, Sizin göstereceğiniz anlayış ve sevgi, çocuğunuzun yardım kabul etmesi bakımından çok önemlidir.

     DEĞERLİ ARKADAŞLAR 
Uyuşturucu madde hiçbir derde deva olmadığı, güçlüyü güçsüz, zayıfı daha zayıf yaptığı bir gerçektir. İnsanları Uyuşturucu madde alışkanlığına iten nedenler genellikle, Kötü arkadaş grubu, Merak etme ve özenti, Kişi sorunlarından, Eğlence nedeni ile, Şiddetli aile geçimsizliği olarak bilinir. Uyuşturucu madde alışkanlığına götüren en önemli sebeplerden biride; gençlerdeki merak, atılganlık yeni şeyleri deneme isteği ilk kullanımda etkili rol oynar. Bu maddenin zararlı olduğunu bilse dahi, yaşının verdiği cesaret, kendine güven, istediği zaman bırakacağı ve zarar hudutlarına varmayacağı düşüncesi ile kullanır ve böylece bu ölümcül zehrin kurbanı olurlar.

     SEVGİLİ ANNE VE BABALAR
Uyuşturucu maddelerden korunmada en büyük görev sizlere düşmektedir. Aile toplumun en küçük yapı taşıdır. Anneler, babalar çocuklara örnek olmalı onların her türlü problemlerini dinlemeli ve çözüm aranmalıdır. Aile sevgi si ve huzurundan yoksun yetişmiş bir çocuk muhtemelen ilerideki yaşantısında psikolojik sorunlarla karşılaşabilir. Anne ve babalar, çocukların kimler ile arkadaşlık ettiklerini çok iyi kontrol etmeli, onları parasız bırakmamalı çok fazla para vermekten de kaçınmalı verilen bu parayı nerede kullandığını iyi kontrol etmelidirler. Çocuklarını içkili ve uyuşturucu madde bulunabilecek yelerden uzak tutmalı, eğlence yerlerine çocuklarınızla beraber gitmeli ve onları yalnız başlarına bırakmamalısınız.

                "Sağlıklı Bir Aileden Sağlıklı Çocuklar Yetişir"

Uyuşturucu müptelalığından kurtulmanın en etkin yolu ise, bunun gerçekten istenmesi ve güçlü bir iradeye sahip olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra tedavi gören insanların artık uyuşturucudan kurtulduğuna ve kurtulacağına onsuz da yapabileceğine inanmalı ve bu konuda istekli olmalıdır. Uyuşturucunun zararlarından kurtulmanın en ektili yolu, ona hiç başlamamak ve kullananlardan uzak durmaktır.

     SEVGİLİ GENÇLER 
Binlerce yıl önce bazı bitkiler çeşitli mevsimlerde büyü yapmak için, zevk için veya ilaç yapımında kullanılmış, son asırda da bu bitkiler uyuşturucu madde yapımında kullanılmaya başlanılmış ve kimyasal yollarla elde edilen bu maddelerin kullanışı basit olmasına rağmen etkileri sürekli artmıştır. Pek çok ülkelerde ciddi bir tehlike olarak ortaya çıkan, uyuşturucu madde kullanımı ve kaçakçılığı, insan sağlığını ve dolayısıyla toplum yapısını bozmakta, dünya ülkeleri için tehdit unsuru olma özelliğini taşımaktadır. Uyuşturucu alışkanlığı sağlıklı bir toplum yapısı engellediği gibi, ülkelerin ekonomik ve sosyal yapısını da bozmaktadır. Artık günümüzde uyuşturucu madde bağımlılığı ve kaçakçılığı basit bireysel suç olmaktan çıkmış büyük sermaye gerektiren, ideolojik organize faaliyetler halini alan, mevcut düzene karşı çıkan örgütlerin, mali problemlerini uyuşturucu madde kaçakçılığı ile çözdükleri bir gerçektir.

     GENÇ ARKADAŞ
Bir anlık toz pembe hayata özenip bir ömür boyu hayatını heder etme. Belirli kişi ve grupların emellerine alet olup, onların dediklerini yapmaktansa, kendi hür iradenle, sorumlu ülkesini seven, yasalara saygılı, dürüst ve insanca bir yaşamı tercih et. Kendi geleceğini kendin belirle.

                ''Unutma Ki Polis Hem Sırdaşın Hemde Yardımcındır'' 

Uyuşturucu madde kullanımı yalnız kalan kişileri değil ailesini, yakınlarını dolayısıyla da tüm topluma kötü yönde etkilemekte ve derin izler bırakmaktadır. İşte bir anlık keyif veriyor diye bu zehire alışanların sonu vahimdir. Aklı başında olan herkes beden ve ruh sağlığına bu kötü etkileri olan zehire alışarak bozmamalı. Zararın yalnız kendisine değil, aile çevresine ve nihayet tüm topluma dokunacağını idrak etmeli, zehirden ve zehirlenmek isteyenlerden kaçınmalıdır.  Öyleyse, kendimize, ailemize ve milletimize bu kötülük niye? Sonucunu bile bile neden bu zehiri kullanıyoruz?  Bu ülkede gençler arasında uyuşturucu madde alışkanlığının yayılması demek, gelecekte ülkeyi serseri, vatan ve millet sevgisinden uzak, milli ve manevi değerlerden mahrum kalmış insanlara teslim etmiş demektir.  Değerli arkadaşlar İnsan vücudu tıpkı toplu iğnenin mıknatısa kapılması gibi zehire koşmaya hazırdır. Sakın ha bir defa denemekten ne çıkar demeyin. Bu zehiri bir kere deneyen bir daha yakasını kurtaramıyor, onun yanına yaklaşmak ölüm getirir genellikle tüm kötü alışkanlıklar "Bir defacık" diye başlar. Lütfen bu konuda duyarlı ve dikkatli olalım. Sağlıcakla kalın..

Bu yazı 19861 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum