ESRA EROL İYİ BİR İNSAN MI
Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI / 1Engelli Yaşam Youtube Kanalı Kurucusu

ESRA EROL İYİ BİR İNSAN MI

14 Şubat 2022 - 17:16 - Güncelleme: 16 Şubat 2022 - 22:55

Diyabetliler ve Engelliler Dernek Başkanlığı yaptığım dönemde yönetim kurulumuzla birlikte 2012 yılın da, Esra Erol’un programına konuk olmuştuk. O dönemlerde evlendirme programı yapıyordu. Konuk olmamızın  nedeni ise mavi kapak kampanyasına destek olmaktı. Bir de derneğimize üye olan ve çok zor durum da bulunan kızımızın Akülü Araba ihtiyacını talep etmekti. Ancak kızımızın fiziki yapısından dolayı, Esra hanıma bağış gönderilen akülü araba kızımızın kullanımı için uygun olmadı. Talep edilen Akülü sandalyenin fiyatı oldukça yüksekti. Bu durum üzerine Esra hanım, yüksek fiyatlı olan akülü sandalyeyi kendisi şahsi olarak, kanaldan ve bağışlardan bağımsız bir şekilde satın alıp kızımıza göndererek bu da benim hediyem olsun demişti. Şimdi konu üzerine parası vardı yaptı diyebilirsiniz. Bence hiçte öyle  basite almayalım. Çok parası olup o yürekliliği göstermeyen o kadar çok insan var ki. Üstelik bu insanların birçoğu kendi içimizde sosyal durumları iyi olan mevki ve makam sahibi tanıdığımız kişiler. Yardımlaşmak önce inanmayı ve cömert olmayı gerektirir. Esra hanım, bu iyiliği yaparken ekranlarda ben  bunu yaptım demeden üstelik bizlere de özelikle tembihleyerek lütfenbu bağış aramızda kalsın demişti. Peki; şimdi neden bunları yazıyor ve söylüyorum. 27.01.2022 Tarihinde ki,  programında 18 yaşındaki genç bir kızın 40 yaşında evli 1 çocuk Babasına kaçmasından dolayı stüdyoda kızın Esra hanıma, bağırmasından dolayı Esra hanımda bu tepkiyi  bana değil bedeninize dokunulduğun da göstermeliydin demesi üzerine sosyal medyada ve diğer televizyon kanallarında, linç kampanyasına maruz  bırakıldı.

Esra hanımın öyle bağırmaya hakkı yok psikolojik yönden kızcağız çok etkilendi diyerek televizyoncular bile olaya bütüncül bakmadılar. Aslında bütün olayın suçlusu 40 yaşındaki adamın ortalıktan kaçmasına zemin sağlanmış oldu. Esra Erol’un bağırmasıyla onuru kırılan kızın durumuna tamam diyelim. Ama iki gün kızlarını bulmak için kanala çıkan Anne, Baba ve Ablaya ve televizyon kanalında aldatıldığını öğrenen 40 yaşındaki adamın karısının  onuruna ne diyeceğiz.  Şahsımca Esra Erol’u ve ekibini olayı ortaya çıkartmış ve etkiye tepki vermesini doğru buluyorum.  Bu tür evli erkeklerin genç yaştaki kızları kandırıp alıkoymasını küçük yaşta tecavüze uğrayanları böylesi toplumda ciddi tehdit oluşturan sapkınların ciddi cezalandırılmasını adaletin yerini bulmasını  bir baba olarak gönülden temenni ediyorum.
Bağırma konusuna  gelirsek,çocukken arkadaşlarla birlikte toplum tarafından onaylanmayan ortamlara özenip gidiyorduk. Bir nevi kaçıyorduk. Bir gün rahmetli ağabeyimin arkadaşı burada sizin ne işiniz var deyip bana ve bizlere okkalı birertokat atmıştı. Bizler o korkudan dolayı bir daha gitmedik. Bu durumu ailemize de söyleyemedik. Söyleseydik alacağımız cevabı biliyorduk. Sizin orada ne işiniz var. Kısacası Esra Erol’un böyle bir program yapması kolay değil.  Çünkü her program dert dinleyip dertlenmek, sorun çözmek yeri gelip anne ve abla olmaya çalışmak hiçte kolay olmasa gerek. Sizler Esra Erol’un rol yaptığını oynadığını söyleyebilirsiniz  ama her şeye rağmen güzel rol yapıyor. Türkan Şoray ve rahmetli Fatma Girik kadar. Hayat neyi getirir, neyi götürür başımıza gelene kadar bilemeyiz.
Bence Esra Erol iyi bir insan…



Saygılarımla,
Adnan SAYGILI

Bu yazı 3804 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum