NEDEN YILLARDIR BAŞKANSINIZ
Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI / 1Engelli Yaşam Youtube Kanalı Kurucusu

NEDEN YILLARDIR BAŞKANSINIZ

26 Ocak 2022 - 21:50 - Güncelleme: 31 Ocak 2022 - 21:01

Siyasi hayatın her alanında Genel Başkanlık, İl Başkanlığı,  İlçe Başkanlığı,  İl Meclis Üyeliği gibi üst düzey görevlerde bulunan kişilerin yıllarca hiç yer ve değiştirmeksizin aynı kişilerden oluştuğunu görmekteyiz. Halihazırda Sivil Toplum Örgütlerinde de değişen bir şey yok.

Örnek olarak; yıllarca dernekler de görevli bulunan engelli camiası başkanları, başkanlıklarını bırakmadan sürdürmekteler. Ve  her zaman bütün işlerini ikinci adamlara, üçüncü adamlara yaptırmaktalar…  Ancak bütün işi geride çözümleyen kişi ya da kişilerinde birinci adam olmasına aslaimkan ve fırsat sunmazlar… Çünkü içlerindeki ego ve makam sevdaları hepsini esir aldığı için kendi düzen ve rahatlıkları için yaşıyorlar. Kendi  cenazeleri nerdeyse makam odalarından kaldıracak. Sonra da  kimseler yetişmiyor diye söylenip duruyorlar.
Söylenme koltuğunu boşalt. Bulunduğum Sivil Toplum Örgütlerinde her zaman birer dönem başkanlık yapmaktan yana biri oldum. Diyabetliler ve Engelliler Derneğinin Kurucu Başkanlığını, T.S.D. Gaziosmanpaşa Şube Başkanlığını birer dönem yapıp bir başka arkadaşımıza kuralına uygun şekilde devir teslim ettim. Çünkü istediğim düşünceyi yerine getirmek beni  mutlu ediyor. Bırakın koltukları verin yerlerinizi çekilmeyin kenara yine bilginizi tecrübelerinizi yeni insanlara aktarın inanın o zaman değeriniz daha yüksek olacaktır. Yıllarca Başkanlık yapanlar her zaman çok değer kazanmaz. Çok şükür bıraktı gitti derler.
Yine şahsıma gelen Tekerlekli Sandalye Basketbol Spor Kulüp  Başkanlık teklifine verdiğim cevap bir dönem başkanlık yapmak şartıyla kabul ederim demiş olmamdır..

İnsan her yaptığı işte değerini kendi belirler…
 
 
Saygılarımla.
Adnan SAYGILI  

Bu yazı 5504 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum