RUHUMUZ KİMLİĞİMİZDİR
Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI

Adnan SAYGILI / 1Engelli Yaşam Youtube Kanalı Kurucusu

RUHUMUZ KİMLİĞİMİZDİR

30 Mayıs 2021 - 13:48

Sevgi evin tek kızıydı ailesi üzerine titriyordu ve oldukça iyi eğitimi almış biriydi.
Özel bir bankada insan kaynakları yöneticisi olarak çalışıyordu. Sevgi için her şey yolundaydı. Ancak ailesi için öyle değildi otuz yaşına geldiği için evlenmesini ve bir çocuğu olmasını istiyorlardı. Sevgi ise henüz özel hayatında anlaşacağı biriyle karşılaşamadığını düşünüyordu. Bir gün Sevginin bulunduğu bankaya engelli personel alımı yapılacağı duyurusu yapıldı.İş başvurusu yapan  adaylarının arasında Sercan da vardı. Sercan son derece iyi eğitim almış  dış görünümü düzgün yakışıklı biridir ve uzun süre iş bulamamış  Engelli raporuyla şansını denek istemiştir. Sercan’ın bu sefer şansı iki kez gülmüştü çünkü hem sevgiyle tanışmış hem de iş bulmuştu. Sercan ve Sevgini arasında kuvvetli duygusal bir bağ oluşmuştu fakat Sevginin ailesine anlatması gereken fiziksel gerçeklik vardı. Sevgi Ailesine evleneceği adamın kekeme olduğunu nasıl söyleyecekti. Babası Türk filmlerinde en çok kekeme rolü oynayan Halit Akçe tepeye gülüyordu. Bunu da bir türlü Sercan'a söyleyemiyordu. Sercan ise kekemeliğini gençlik dönemlerde dert ediyordu ancak daha sonra durumuna kendisi de alışmıştı. Hatta sevgilileri de olmuştu. Sercan’ın  her zaman söylediği, sevgiyi kelimeler değil gözler belli eder düsturuyla hareket ediyordu. İstemeye gittiklerinde heyecan sarmıştı. kekelemesi daha çok artmıştı ama isteme faslını başarı içinde geçmişti…
 
 
Sevgi ve Sercan aylar sonra evlenmişlerdi. Sercan iletişim açısından çok mutluydu leb, demeden leblebiyi anlayan anlayışlı sevgi dolu sevgisi vardı.
Tabi ki, sevginin ailesi bu evliliğe pek doya doya etrafa damadımız çok iyi diyemiyordu. Üstelik Sercan konuşmaya başladığı zaman dinlemeyip
umursamaz bir şekilde etrafa bakıyorlar ve bu durum sevgiyi çok üzülüyordu.
Sercan ise işi şakaya  alıp baban haklı heyecandan daha çok takılıyorum
Demek ki, beni sevme zamanı gelmemiş deyip geçiştiriyordu. Fakat bir gün beklenmedik üzücü bir kaza yaşandı. Sevginin babası köyüne giderken trafik kazası geçirdi. Ve çok zor günleri başlamış ameliyatlar olmuştu ancak kendisini uzun bir fizik tedavi süreci bekliyordu bu zor süreçte Sercan her zaman yanında olup hastanelere götürüp fizik tedavi görmesini sağlamıştı. Sevginin babası merhametli saygılı olan damadı Sercan’a karşı geçte olsa haksızlık yaptığını anlamış herkese damadının çok iyi biri olduğunu anlatıyordu ama neden anlattığını bildiği için çevresinde ki, insanlar onu samimi bulmuyorlardı.
 
Evet güzel insanlar, yaşam her zaman sürprizlerle dolu olduğunu herkese bir defa daha gösterdi. Sercan bu yaşananları asla koz olarak kullanmadı. Kendine ve eşine olan sevgisiyle hayatı birlikte paylaşmak gerektiğini davranışıyla göstermişti.

İnsanların kalbi temizse hikayeleri MUTLU biter…
 
Saygılarımla,
Adnan SAYGILI                               

Bu yazı 1049 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum