HAYAT BİZİM VE HEPİMİZ İÇİN
Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU / Sanat Yönetmeni - Yazar / Osteoporoz Hasta Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

HAYAT BİZİM VE HEPİMİZ İÇİN

19 Temmuz 2023 - 10:49

Bebek olarak doğarız. Çocuk olarak hayatımıza devam ederiz. Hayat insan olarak yaşamaya devam ederek yaşadığımızdır. Yaşadığımız hayatı bir kere yaşama şansımız vardır ve aslında bize verilmiş bu şans hediyemizdir. Hayat yaşamamız için verilen süprizlerle dolu hediye paketi şeklinde armağanımızdır. Hayatımızın sürdürebilirliği ve yaşam kalitemiz aslında  yaşadığımız hayattır. İnsan olarak yaşayacağımız hayatı elimizden geldiğince güzelleştirmek ve yaşanabilir kılmak kendi elimizdedir. Hayat şiir, masal ya da film gibi yaşanılamaz. İnsan faydalı, verimli ve üretken olmak için yaşamalıdır. Motivasyon önemlidir ve motivasyonumuzun olabilmesi için yaşam kalitemizin uygun bir seviyede olması gereklidir. Yaşam kalitemizi hayattan beklentilerimiz yani nasıl yaşamak istediğimiz belirler. Hayattan beklentilerimiz yükseldikçe hayatımız zorlaşacaktır. Dünya insan olarak yaşadığımız yerdir. Hayat kolay değil kolay olsa yolculuk macera yada mücadele olmaz ve bunlar varmış ve olacakmış gibi yaşayabilme imkanımız olmaz. Hayat pespembe renkli bulutların mutlulukların olduğu bir şey değildir. Hayat aslında zorlukları başarabilmedir.Dikensiz gül bahçesi olmaz. Hayat aslında insan olarak yaşama mücadelemizi devam ettirebilmemizdir ve devam ettirirken yaptıklarımızdır. Her istediğimizin olması ve her istediğimizi yapabilmemiz mümkün değildir.
Bir elin nesi var iki elin sesi var. Atasözlerimiz önemlidir ve değerlidir.  Atasözlerimizden ders almalıyız ve dersler çıkarmalıyız. El elden üstündür. Akıl akıldan üstündür. Eğitim kendini geliştirmektir. Eğitim almaya devam etmeliyiz ve insan olarak kendimizi geliştirerek üretken olmaya devam etmeliyiz. Eğitim insan olarak yaşama mücadelemizi anlamamızı ve yaşadığımız hayatın anlam kazanmasını sağlayabilir. İnsan yaşadıklarından ders almalı ve yeni şeylere öğrenmeye devam etmelidir. İnsan insana muhtaçtır. İnsan olarak kendimizi geliştirmeliyiz. İnsan faydalı olmayı  düşünebilmelidir.  İnsan düşünebilen en gelişmiş canlıdır.           
O halde insan olarak daha faydalı olmayı düşünmeliyiz. Birlikte neler yapabileceğimizi ve başarabileceğimizi düşünmeliyiz.Birlikten kuvvet doğar. Dürüst olmak önemlidir. Dürüstlük karşımızdakine saygı duymak ve önemsemektir. Samimiyet önemlidir. Görgü önemlidir. Adab-ı Muaşeret önemlidir. Empati önemlidir. Konuşarak anlaşabilmek önemlidir. İstişare önemlidir.Uzlaşı önemlidir. Araştırma yapmak önemlidir. Genel Kültür Bilgilerine sahip olmak önemlidir. Saygılı olmak önemlidir.Üretim önemlidir. Ürettiklerimizi ölçülü ve dikkatli kullanmak önemlidir. Ekonomik özgürlüğümüz için tasarruf yapmalıyız. Yaşam kalitesi önemlidir. Hayatımızın sürdürülebilirliği yaşam kalitemizi etkiler. Bu nedenle tasarruf yapmak ve tasarruflu olmak önemlidir.Tasarruf yaptığımızda elimizdeki parayı gerektiği kadar kullanmış ve değerlendirmiş oluruz. Hazıra dağ dayanmaz. Sakla samanı gelir zamanı.Tasarruf paramızı değerlendirmemiz açısından önemlidir.
Ekonomik özgürlüğümüz için paramızı uygun harcayıp değerlendirmemiz önemlidir.                                                      
 
İyi Okumalar Dilerim           
Ali Emre Kahyaoğlu  

Bu yazı 2058 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum