internette Evlilik Dolandırıcılığına Dikkatli Olmak
Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU / Sanat Yönetmeni - Yazar / Osteoporoz Hasta Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

internette Evlilik Dolandırıcılığına Dikkatli Olmak

25 Eylül 2023 - 17:30

Evlilik kutsal bir kurumdur. Evlilik kutsaldır. Evlilik aile olmak için birlikte olmak ve birliktelik kurmaktır.                                                                          Evlilik resmi bir anlaşmadır. Evlilik mutlu birliktelik niyetidir. Uygun bir eş adayı bulduğumuz zaman evlenmek isteriz. Evlenmeyi istemek ve düşünmek hukuki hakkımızdır. Uygun bir eş adayı bulmak günümüz şartlarında kolay değildir. Aile birliği ve birlikteliği kurmak için evlenmek aynı zamanda ekonomik olarak ayrı bir evde ve şartlarda yaşamaktır. İnternette gerçek olmayan gerçekdışı profiller oluşturmak maalesef mümkündür. İnsanlar maalesef sahte profiller tarafından kandırılıyor.
Sahte profiller çok tehlikelidir ve dikkatli olmalıyız. İnternette evlilik dolandırıcılığına dikkatli olmak vatandaş olarak her birimizin riskli ve tehlike altında olması bakımından çok önemlidir. Duygusal boşluk durumundan dolayı zayıflık ve zaaf göstermemizden faydalanılarak dolandırılabiliriz.
İnternette evlilik dolandırıcılığı bilişsel suçtur. Bilişsel suç kapsamına giren suçlar için dikkatli ve ihbar edip suç duyurusunda bulunmak bakımından cesaretli olmalıyız. Özgüven ve medeni cesaret kendimizi korumamız bakımından çok önemlidir. Ekonomik problemlerden dolayı maalesef insanların dolayısıyla toplumun sıkıntısı var. Ekonomik olarak problemli durumların olmasından dolayı geçim sıkıntısı ve kolay yoldan para kazanma isteği arttı. Kendimizi kötü durumlara karşı korumak için dikkatli olmalıyız. Birbirimize hem destek olmalıyız hem de uyarmalıyız. Okumalı, araştırmalı ve öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşmalıyız. Birlikten kuvvet doğar. Üretim ve üretmek çok önemlidir.                                               Üretim bilgi kaynaklıdır diye düşünüyorum. Hazıra dağ dayanmaz demiş atalarımız benim bu denilmiş olandan anladığım üretimin verimli ve sürdürülebilir tüketim için yapılmasının gerekliliğidir.             Toplumun yaşam kalitesi toplumun birlikte yaşam düzenini etkiler. Kolay para kazanmayı düşünmek
ya da günü kurtarmak gibi kavramlar ekonomik durumla ilgilidir.
İnternette evlilik dolandırıcılığı kendini kötü hissettiği için sıkıntısı olan psikolojik problemleri olan kişiler tarafından yapılır. İnternette evlilik dolandırıcılığı psikolojik problem kaynaklıdır.                                                                                  İnternette evlilik dolandırıcılığı yapan kişiler kendisiyle barışık olmayan ve duygusal boşlukta olduğu için duygusal boşluktan faydalanmak isteyen kişilerdir. İnternette evlilik dolandırıcılığı yapmanın da bir sebebi vardır. Her şeyin bir sebebi vardır ama hiçbir suç cezasız kalmamalıdır.  İnternette evlilik dolandırıcılığı genellikle kötü amaçlı internet sitesi kuran grup halindeki kişiler tarafından yapılır.                                                                            İnternet ve sosyal medya kullanımında dikkatli olmalıyız. Bilgisayar ve cep telefonu kullanımında dikkatli olmalıyız. Akıllı telefonlarımız artık bilgisayar gibi internet dahil her türlü kullanıma uygun olduğu için faydalı kullanmak yaparken de kendimizi korumak için dikkatli olmalıyız. Kötü niyetli suç işleme potansiyeline sahip olan kişiler psikolojik problemli olan kişilerdir ve onlardan kendimizi korumak için dikkatli olmalıyız. İnternette evlilik dolandırıcılığı evlilikle uzak yada yakın her türlü konu ve durumla ilgili olarak tehlike oluşturacak şekilde karşımıza çıkabilir. İnternette evlilik vaadinde bulunup dolandırıcılık yapmak çok genel işlenen suç haline geldi.  Evlenmek isterken dolandırılmamak için dikkatli olmalıyız. Evlenmek isteğinizin kötü sonuçlanmamasını dilerim.
 
İyi okumalar dilerim.
Ali Emre KAHYAOĞLU                        

Bu yazı 4674 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum