Din'de Aşırı Gitmek
Mehmet Demir ATMALI

Mehmet Demir ATMALI

Mehmet Demir ATMALI / Gaziantep Bölge Temsilcisi / MHP Milletvekili Adayı

Din'de Aşırı Gitmek

03 Ocak 2021 - 15:45

Bir sehabi peygamber efendimize gelir ve
-"Ya Rasulallah, ben sabaha kadar namaz kılıyorum" der ve peygamber efendimizden takdir bekler. Peygamber efendimiz ona sorular sorar, 
-"peki, ne zaman uyuyorsun?" adam,
 - "gündüzleri" der. Yine peygamber ona sorar,
-"peki ne zamanları çalışıyorsun, çocukların nafakasını nasıl kazanıyorsun?" deyince vatandaş cevap veremez. Bu durum karşısında peygamber efendimiz şu hadisi şerifi buyurur, "DİNDE AŞIRI GİTMEYİN. SİZDEN ÖNCE AŞIRI GİDENLER HELAK OLDULAR.."
Aslında "İslam" sözünün anlamı ortayol ve barış demektir. Bu dinde aşırılıklar olmaz. Ne çok geri, ne çok aşırı olmamalı. En güzeli gösterişten uzak sade bir müslüman olmaktır. Birbirine sofuluk satmak, tereciye tere satmak gibidir. Çünkü karşındaki kişi zaten müslümandır, söylediklerine itiraz eden yoktur ki. Peki neden zaman israfı yapıyorsun, bir gayrimüslime dinini tebliğ et ki, daha çok sevap alasın. Tabii ki, dini tebliğ için çok okumak gerekir, mükemmel yabancı dil bilmek gerekir. Kendimizi cennetle müjdelenmiş alim gibi görüyoruz da, ey müslüman bugüne kadar kaç kişiyi müslüman ettin diye sorarlarsa,, cevap hiiiç olacaktır. Tekkede kıçını devirip, uyuyarak cenneti ve 70 huriyi sayıklamak hizmet değildir, cihat hiç değildir. Üstad Necip Fazıl böylelerine şöyle diyor:
"Hayat perdenin arkasında. 
Hayatın öte yakasında. 
Şu gaflet yükü insana bak, 
Kendinden varlık cakasında. 
Ve aşksız yobaz işi gücü, 
Namazla cennet takasında." 
Yunus, cennet, üçbeş huri, saray var isteyene ver derken, günümüz müslümanı Allah ile pazarlık peşinde. Allahım benim şu işimi yaparsan, ben de sana şu kadar ibadet ederim diyor. Sen kimsin ki, Allah ile pazarlık etme cüretini kendinde buluyorsun. Daha bir de şart koşuyorsun. Allahın mülkü ile Allahla pazarlık yapmaya kalkışmak... 
Günümüz müslümanınını şirke götüren en büyük hastalığı, KENDİNİ DİNE UYDURMAK YERİNE, DİNİ KENDİNE UYDURMASIDIR. Bu nedenle ülkede ne kadar müslüman var ise, o kadar din var demektir. Ayşenin dini, Fatmanın dini, cemaatin dini, tarikatın dini... Peki Allahın dini nerede? Ortada yoktur. O duvarda asılı bulunan Kuranı Kerimin içerisinde saklıdır. 
Saygılar. 

Bu yazı 623 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum