DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ PAYLAŞIP OLUMLU VE POZİTİF OLABİLMEK
Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU / Sanat Yönetmeni - Yazar / Osteoporoz Hasta Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ PAYLAŞIP OLUMLU VE POZİTİF OLABİLMEK

19 Mart 2023 - 22:00

Yazmak paylaşmak önemlidir ve içinden gelenleri yazmak insana iyi gelen bir terapi gibidir diye düşünüyorum. İnsan içinden gelenleri yazınca rahatlayabiliyor. Daha önceki tanıtım yazımda kendimden bahsetmiştim. Sanat yönetmeniyim ve sanat yönetmeni olmak ülkemde ve ülkemin şartlarında nasıl oluyor henüz bilmiyorum. Bu yazımda düşüncelerimiz, duygularımız, kendimizi olum yönde pozitif tutmak gerekliliğinden bahsedeceğim.

Yaşamın içinde birçok duygu durumunu yaşayarak öğreniyor tecrübe ediyoruz.
Örneğin; saflık, temizlik, sadelik, şeffaflık, dürüstlük, samimiyet doğallık ve bunları paylaşmak gibi. Çünkü paylaşmak karşındakini düşünmek ve önemsemektir. Tabi her olumlu duygu gibi olumsuz ve Psikolojik olarak hata olduğunu düşündüğüm iki duygu durumu var.

1-Takıntılı olmak önem vermek ve önemli olduğunu düşünmek.
Takıntı, mutsuzluğun anası, hastalıkların en huzursuz olanıdır. Bu duyguyu kin, öfke,
zarar verme hırsı yaşatır.
2-Psikolojim bozuk diyerek kolaycılığı seçmek yerine, kendimi iyi hissetmiyorum ya da moralim bozuk demek daha uygundur.

Felsefenin kaynağı düşünmektir. Düşünmek; Psikoloji ve Psikiyatrinin kaynağı mıdır acaba? Psikoloji ve Psikiyatrinin kaynağı olabilir mi diye bu bakımdan onunla ilgili olarak “düşünmek” araştırılmalıdır. Çok sevdiğim önemli bir cümle vardır. Düşünüyorum; o halde varım…
Ve devamında olumlu ve pozitif olabilmemiz için bakış açımızı kendimizi geliştirerek daha iyi hale getirmeliyiz. Eğitimli ve okur yazar olmak kişisel gelişim bunların hepsi çok önemlidir. Günlük tutmak, Beynimizi çalıştırmamız önemlidir. Gün içinde geçirdiğimiz kaliteli zamanların yaşam zamanlarının yaşam kalitemiz için önemli olduğuna inanıyorum.  Gülümsemek ve güler yüzlü olmak her zaman dış görünüşümüz bakımından pozitif bir izlenim bırakır ve oluşturur. Olumlu ve pozitif olmak içimizden gelmelidir. Öncelikle kendi içimizde kendi kendimize olumlu ve pozitif olmalıyız. Kendimizi küçük şeylerle mutlu etmeliyiz ve küçük şeylerden mutlu olabilmeliyiz.  Örnek olarak kuş cıvıltısı, çiçek kokusu, bebek gülüşü gibi şeyler önemli mutluluk kaynaklarıdır. Hayatın içinde bazı küçük detaylar çok önemlidir ve değerlidir. Hayat bize verilmiş bir armağandır. Hayat belli bir süre içinde yapılacak bir yolculuktur ve bu yolculuğu yaptığımız seçimler belirler. Olumlu ve pozitif olmak kendimiz ve çevremiz için en doğru seçimdir; çünkü faydası vardır zararı yoktur. Olumlu ve pozitif olmak basit ve kolaydır; yeter ki denemeye başlayalım ve kendimizi motive etmeye çalışalım. Olumlu ve pozitif olmak; bizim seçimimizdir. Bireysel olarak yaptığımız küçük detaylar olumlu  ve pozitif olabilmemiz için faydalı olacaktır. İyi düşün; iyi olsun önemli bir bakış açımız ve prensibimiz olabilir. Olumlu ve pozitif olabilmek mümkündür. Kendisini düşünmek herkesin hakkıdır. İyilik yapmayı istemek ve iyi niyetli olmak her zaman faydalıdır. Bireysel olarak yaptıklarımız önemlidir; çünkü bireysel yaptıklarımız olduğu için birey olarak farklı insanlarız.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
 
İyi okumalar dilerim.

Ali Emre KAHYAOĞLU                 

Bu yazı 2982 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum