OKUMAK VE YAZMAK ÖNEMLİDİR
Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU

Ali Emre KAHYAOĞLU / Sanat Yönetmeni - Yazar / Osteoporoz Hasta Derneği Yönetim Kurulu Üyesi

OKUMAK VE YAZMAK ÖNEMLİDİR

03 Mayıs 2023 - 23:45

Küçük bir çocukken öğrenmeye başlarız. Konuşmayı öğreniriz. Yürümeyi öğreniriz. Sonra okula gideriz. Okumaya ve yazmaya başlarız. Okuma merakımız artar.
Sonra okumaya ve yazmaya devam ettikçe bilgilerimiz artar. Öğrenmenin yaşı yoktur. Öğrenmeye devam ederiz. Öğrenmek eğitim kaynaklıdır. Eğitim merak kaynaklıdır. Okumak ve yazmak eğitim için çok önemlidir. Çünkü eğitim için çalışmak ve çalışkan olmak çok önemlidir. Yazmak ve yazarak çalışmak öğrendiklerimizi tekrar etmemiz ve pekiştirmemiz bakımından çok önemlidir. Bence okuyan kişi araştırma yapan kişidir. Bence yazan ve yazı yazarak çalışan kişi okumayı ve yazmayı seven kişidir. Okumak ve yazmak birbirine bağlı ve ayrılmaz bir elmanın 2 yarısı gibidir. Çünkü yeni şeyler öğrenmeye açık olan kişi eğitim kaynaklı olarak açıktır ve öğrendiği şeyleri hayatının içinde nasıl kullanabileceğini de öğrenir. Yazmak ve yazarak çalışmak yeni bilgileri öğrenebilmemiz için çok faydalıdır. Küçük bir çocukken hayat yolculuğumuzu sürdürmemiz için gerekenleri öğrenmeye başlarız. Hayat yolculuğumuzu öğrendiklerimizle devam ettirebiliriz. Hayat yolcuğumuzda öğrendiklerimiz yolumuza ışık tutması ve aydınlatması için rehber olarak yönümüzü gösterecek pusula gibi ihtiyaç duyduklarımızdır. Hayat yolculuğumuzda yeni bilgi ve tecrübelere sürekli ihtiyaç duyacağız. Hayat yolculuğumuz bilgilerimiz ve tecrübelerimiz şekillenebilir. Bilgilerimiz tecrübelerimiz olacaktır. Tecrübe sahibi olmadıysak hiçbir şeyden ders almamışızdır demektir. Yazıma kendi seçtiğim yazılmış örneklerle devam etmek istiyorum.
 
Bilgi güçtür.(Anonim)
Akıllı adam bulduğundan daha fazlasını yaratan adamdır. (Francis Bacon)
Çalışmak, çalışmak. (Sakıp Sabancı)
Dehanın %1’i ilham, %99’u alın teridir. (Edison)
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir. (Balzac)
Her konuda söyleyecek bir sözünüz olmalı. Bilgi güçtür. (Anonim)
Bilgi ruhun gıdasıdır. (Sokrates)
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir. (Mustafa Kemal Atatürk)
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. (Uğur Mumcu)
Öğrenmenin yaşı yoktur. (Anonim)
Akıl yaşta değil baştadır. (Anonim)


Bilgi edinmek, merak etmek ve öğrenmeye çalışmak hayat yolculuğumuzda bize yardımcı olacak yanımızdaki dostlarımızdır hatta kardeşlerimizden daha yakın olan yol arkadaşlarımızdır. İyi okumalar dilerim…


Ali Emre KAHYAOĞLU           

Bu yazı 2759 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum