İnsan Mozaiği
Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU / İstanbul İl Temsilcisi / Gazeteci, Yazar
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn

İnsan Mozaiği

29 Temmuz 2022 - 22:36

Bir kadın olarak kendimi anlamaya çalışmak beni dramatik bir kadın yapacaksa yapsın.
Sizin hiç duygularınızın karışıp birbirine girdiği olmuyor mu? Benim oluyor. Aslında son derece net, duygularında köşeli, kararlarında keskin bir kadınımdır ama oluyor.
Hani insanoğlunun sırrını bir türlü çözemediği muammadır ya, kadın erkek ilişkileri.
Erkekler, kadınları anlamamaktan dem vurur, kadınlar da erkekleri. Kadın ve erkeğin birbirini anlamasının yolu, öncelikle farklı olduklarını kabul etmekten geçer. Dış görünüş olarak ne kadar farklı isek hormonal yapı olarak da farklıyız. Beynin farklı işleyişinden kaynaklı, algıda seçicilik, problem çözme, öncelik sıralaması, duygulanım şekli gibi farklılıklar vardır erkek ve kadın arasında. İlk çağlarda erkeğin iç güdüleri avlanmak, korumak ve soyu devam ettirmek için üremek üzerine programlanmıştır. Bu içgüdüsel program, günümüzün çağdaş erkeğinin DNA’larında da kodludur. Fiziksel koşullar değişse de kadının çalışma hayatında daha çok yer almasıyla birlikte biraz törpülense de hala ailesini koruyan, evinin ihtiyaçlarını karşılayan ve cinsel odaklı erkek hakimiyeti dünya genelinde yerini korumakta.
 
Kadının DNA’larındaki en önemli mühür ise annelik içgüdüsü. Bu içgüdü kadında daha yumuşak, narin, merhametli bir yapı gösterse de evlatları ve değerleri tehdit altındayken,
bu içgüdü kadının içindeki saldırgan gücü ateşleyen bir kibrit tanesi olabiliyor.
Ne kadar araştırırsak araştıralım. Ne kadar yazarsak yazalım bu konu hep yarım kalmaya gebedir. İnsanoğlu var olduğundan beri gündemde kalan ve dünyanın son gününe kadar da gündemdeki sıcaklığını koruyacak belki de tek konudur.

Derin bir nefes alın ve rahatlayın yaşam devam ediyor.


Saygılarımla,
Elif Satı KALAYCIOĞLU                   

Bu yazı 2882 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum