TÜRKİYE'NİN CHOPİN'İ ZAFER ÖZASLAN KİMDİR?
Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU / İstanbul İl Temsilcisi / Gazeteci, Yazar
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn

TÜRKİYE'NİN CHOPİN'İ ZAFER ÖZASLAN KİMDİR?

13 Haziran 2022 - 16:57

Uluslararası Pianist ve ses sanatçısı Zafer Özaslan ile yolumuz kendisini dinleyeme gitmiş olduğum konserinde kesişti. Zafer beyi dinlerken şunu hissettim. Belki klişe gibi gelecek fakat gerçek bir sanatçı ve tam bir Vatansever. Birçok dünya ülkesinde tanınan sevilen bir sanatçı kendi ana yurdunda acaba gerçek değeri görüyor muydu?

 

Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Ferdi Özbeğen, Müslüm Gürses, ünlü besteci Francis Lai, TonyOsborne, Frederic Chopin ve bir çok klasik müzik bestecisinin yanı sıra dünya kültürün’den sanatçıların eserlerini Türk halkının’da gönlünde taht kurmuş eserleri piyanosuyla yeniden yorumluyor Türk müziğinde kendi kültürümüzü de tüm Dünya milletlerine yeniden tanıtıyordu. Piyanoya 7 yaşında başlayan ve 15 yaşından bu yana sahnelerde profesyonel orkestra ve  büyük sanatçılarla çalışan Özaslan dünyaca ünlü iki büyük piyano sanatçısından eğitim aldı.

 

Güzel Sanatlar  Lisesinde master eğitimini tamamlayan Özaslan LondonCollege of Music’te eğitim gördü. Özaslan çaldığı Türk bestelerini Polonya, Belçika, Almanya, Rusya, ve 40‘tan fazla milletlerden insanların beğenisine sunuyor. Türkiye’nin  en prestijli televizyon kanallarında haberleri yer alan sanatçı bunun yanı sıra 30’dan fazla gazete ve dergide röportajları yayınlandı.

Ama bütün bunlara rağmen Özaslan bir sanatçının aldığı eğitimin ya da bitirdiği okulun prestijinin aslında çok önemi olmadığına asıl önemli olan olanın bir sanatçının icra ettiği sanatının karşıdaki dinleyicisine ne hissettiriyorsa o değerde ve kalitede olduğunu savundu.
O sebeptendirki ona yabancılar Türkiye’nin  Chopin’i dediler.

Zafer Özaslan konserlerinde seslendirdiği Dünya eserlerinin yanı sıra kendi eseri olan ilk video klibini 2020 yılında çektiği  Sonata Sadness geniş kitlelerce duyulmaya başlandı.Özaslan yakın zamanda ilk single şarkısı "Çok mu Zor" eserini seslendirip video klip çekimlerini tamamladı.

 

Yıllar boyunca Dünya milletlerine konserler veren Özaslan’ın asıl amacının kendi ülkesinde tanınmak, ve Türk kültürünü de bütün dünya ülkelerine tanıtmaktan başka hiç düşüncesinin olmadığının vurguladı.

Sanat insanı ve insanlığı aydınlığa götüren en önemli temel yapıdır.

Saygılarımla,

Elif Satı KALAYCIOĞLU 

Bu yazı 6800 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum