KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR ATATÜRK
Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU

Elif Satı KALAYCIOĞLU / İstanbul İl Temsilcisi / Gazeteci, Yazar
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn

KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR ATATÜRK

08 Kasım 2023 - 10:51

Mustafa Kemal Atatürk 1881 yılında Selanik'te doğdu. Başarılı bir öğrenciydi ve tüm öğretmenleri onu severdi. Vatan sevgisi sayesinde vatanının durumunu görüyor ve vatanını kurtarmak için bir şeyler yapmak istiyordu. Çok çalışıyordu bu yüzden. Oğlunun çok çalışması nedeniyle yorulduğunu gören annesi Zübeyde Hanım bir gün, Atatürk’e kızmış "oğlum sen yetimsin......"  demişti. (Yetim bir çocuk ne yapabilir ki imasında bulunmuştu.)
Bu söz üzerine Atatürk, sinirlenerek- "görün bakalım bu yetim çocuk neler yapacak" diye tepki vermişti. Annesi onun  asker olmasını istemese de gizlice askeri okul sınavlarına girdi. Kafasına koymuştu asker olacaktı, halkını kurtaracaktı.
 
Her ulusun tarihinde kahramanlar vardır. Bizim tarihimizdeki kahramanların başında
Mustafa Kemal Atatürk gelir. Aramızdan ayrılışının üzüntüsünü yaşadığımız bir gündeyiz. Bugün günlerden 10 Kasım. Ulu Önder Atatürk yaşamı boyunca ulusu için çalışmış, dünyada nadir liderlerden biridir. Ömrü yettiğince bize kazandırdığı devrimlerle ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmıştır. Atatürk’ ü önce tanımalı ardından yurdumuz ve Türk ulusu için yaptıklarını anlamalı ve anlatmalıyız. Atatürk çok çalıştı ve bedenen aramızdan ayrıldı. Ancak bizler O'nun birer evlatları olarak, devrimlerini korumak,  ilkelerini savunmak, ülkemizin çağdaş,, modern dünyada layık olduğu seviyede yerini alması ülküsünü gerçekleştirmek için çok çalışarak Ulu Önderimiz'e layık olmayı  sürdürmeliyiz. En büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmalıyız.. 
 
Sadece her 10 Kasım Atatürk'ü Anma Gününde, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ü "ulusal yas" ile anmak yetmez.  Sonsuza kadar gösterdiği hedeflerden ayrılmayarak Atatürk’ün bizler için yaptığı fedakarlığın karşılığını bir nebze de olsa ödemeliyiz. Bize bunca emanet ve öğüt veren Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. O'nun bu derece ölümsüz yapan ne gözüydü ne de saçı… O'nun düşünceleriydi. 
 
Mustafa Kemal ATATÜRK Fikirler ölmezkalbimizden, fikrimizden, ruhumuzdan izin silinmez…
 
Kalbimizdesin…
 
Saygılarımla
Elif Satı KALAYCIOĞLU      

Bu yazı 4671 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum