Bu Savaşın Biz Neresindeyiz
Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER / Radyo ve Televizyon Programcısı / Ampute Futbol Takımı Başkan Yardımcısı

Bu Savaşın Biz Neresindeyiz

20 Haziran 2022 - 23:36

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırı yeni dünya düzeninin bir senaryosu olduğu apaçık ortada…
Dört ay gibi bir süreyi arkada bıraktık, halihazırda rölantiye alınmış görüntüsü veren bir savaş görünümünde. Acaba gerçekten öylemi ! Amacı ve hedefi konusunda doğru bir tespit olabilir. Lakin yeni dünya düzeninin senaristleri istedikleri şekilde bir savaş sürecini devam ettirme yolunda kararlılar.
Bu kanıya nereden vardın diyenler olabilir. Valla mantık ve onu kullanabilme işlevinizi aktif hale getirirseniz gidişatın o yönde olduğunu algılayacaksınız.  İlk zamanlar savaşın durdurulması için sadece horoz döğüşü yapıldığı izlenimi verip seyreden bir küresel dünya liderleri izledik. Ses var görüntü yok hesabı sözler koca puntolarla yazılıp, en bariz naralar atarcasına seslendirmeler yapıldı. Ukrayna’ya sahip çıkarmış gibi gösteri yapıp koro halinde barış türküleri söylerlerken, arka planda senaryonun en acı verecek sahneleri yazılıyordu.
Ya şimdi…!

Olanlar hem Ukrayna, hem Rusya hem de Ortadoğu ülkelerine oldu. Ortadoğu’ya bir cadı kazanı senaryosu yazıldı ve başrol oyuncuları kendilerini senaryonun sonlarına sakladılar. Şu an sadece figüranlar oynuyor. Figüranlara da petrol ve gıda maddelerinden büyük paylar verilirken, asıl kahramanlar kendi avucunun içinde var olan bu kaynakları ya kullanamaz ya da çok pahalıya elde edebilecek duruma getirildi. Yarınlar ne getirir diye hiç kafa yormaya gerek yok. Küresel sistemin oyun ve planlarını bozacak olan 2023 yılı o nedenle Türkiye ve Ortadoğu açısından çok daha önem arz ediyor. Aklı olup düşünenin ne sosyolog, ne ekonomist, ne siyaset bilimcisi ne de Ortadoğu yada strateji uzmanı olmasına gerek yok. Hikaye net ortada…Geleceğin büyük Türkiyesi ve Ortadoğu’nun kalbi olan coğrafya ileriyi akıllıca gören batılı uzmanlarca köreltilmeye ve karıştırılmaya çalışılıyor. Bunun için önce Irak, ardından Suriye sonrası Türkiye’de bir çok senaryo denendi. Lakin başaramadılar. Şimdi Ortadoğu’ya inmenin tek çaresi olarak gördükleri Rusya ve Ukrayna Savaşı ve onun getireceği ağır ekonomik koşulları bu ülkelerde iktidar değişiklikleri ve iç kaoslarla gerçekleştirmeye çalışıyorlar.
Burada ne siyasi ne de ideolojik düşünmenin bizlere bir kazanç sağlamayacağını görmek gerekir. Yapılacak tek şey…Türk Milleti’nin titreyerek kendine dönmesi ve akıl ekseninde yol alıp doğru kararlar vermesidir. Batı ve onun uşaklarının hayallerine gem vurduktan sonra her sorun çözülür. Selametle…
 

Bu yazı 1963 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum