Taklidimiz dahi ''TAKLİT'' olmuş…
Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER / Radyo ve Televizyon Programcısı / Ampute Futbol Takımı Başkan Yardımcısı

Taklidimiz dahi ''TAKLİT'' olmuş…

16 Aralık 2022 - 20:00

Memleket nereye gidiyor? diye söylenip duruyoruz. Ya da birileri söyler biz dinliyoruz.
Ne yalan söyleyeyim, yazarı,çizeri, yorumcusu ve oyuncusuyla millet olarak taklitçilikte yarışır olduk. İş bu yönüyle kalsa emin olun, kopya çeken öğrenci misali sınıf geçersiniz. Lakin biz taklidi de taklit etmesini beceremiyoruz. Tıpkı Dünya’da ‘’Engelliler Haftası’’nın bir ‘’farkındalık’’ olduğu, bizde ise bir kutlamaya dönüştüğü misali gibi.
Arkadaşlar memleket her zamanki yerinde duruyor. Maalesef bizler yerimizde duramıyor, her an her dakika bir tarafa kayıyoruz. Ne zaman nerede nasıl duracağımızı ve ne şekilde konuşacağımızı bilmiyoruz. Sevinçlerimizle hüzünlerimiz dahi karıştı. Endişeli olmamız gereken yerde sevinç naraları atıyoruz. Sevineceğimiz yerlerde ise, ‘’bu işte var bir iş’’ diyerek algı operasyonlarına başlıyoruz. Durum değerlendirmesinden çok, her farklı durumu bir yerlere çekmeye çalışıyoruz. Yazarlarımız ve yorumcularımız ‘’acaba bugün gündemde nasıl kalabilirim’’ sorularına cevap arayan makaleler yazıyorlar.
Dikkat edin birde okur taklidi var. Okumadan okuyormuş gibi yapanlar var. Aklına güzel bir cümle gelir, bunu gündemde olan bir durumla bağlamaya çalışırsın; ‘’vay efendim şu siyasi lidere atıfta bulunmuşsun’’ yok efendim diğerleri olsa böyle olmazmış…
Arkadaş yazılanı önce bir oku ya.. Oku ve eleştirini de yap.
Nerde öyle okur. Adam önce senin profilini inceler, sonrada yazdıklarına cevap verir. Yazının içeriği onun için önemli değil. İlk cümleden sonra başlar sana tüm markaları giydirmeye.
Mizah konusunda bile aynı taklide mazhar olmuşuz. Aslımızdaki mizah ithal mizahın karşısında eriyip gitti. İthal mizah ise sadece bir taklitten öteye geçemedi. Neye niçin güldüğünü dahi bilmeyen bir zümre ortaya çıktı. Sahnedeki mizah ustası dahi gülmeler ve alkışlar karşısında şaşırır oldu. Nasıl olmasın ki, bir defasında adam şakayla karışık seyirciye hakaret ve küfrediyor kahkahalar ve alkışlar salonda yankılanıyor. Sonrası gelsin aynı türden espri dolu bel altı şovlarıyla seyirciyi tiye alan parodiler…
Eskiden beri bir reklam vardı. Metni yazandan Allah razı olsun. ‘’Taklitlerinden sakınınız’’ ne büyük düşünürmüş meğer. Onu bile dinleyememiş onu bile taklit edememişiz.
Velhasıl kelam taklidi dahi beceremiyoruz ama kendimizi cümle aleme rezil rüsva ettirmekte üstümüze yok.
 
Müslüm SÖYLER

Bu yazı 2046 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum