Yokluğun Çekim Gücüne Kapılmak
Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER / Radyo ve Televizyon Programcısı / Ampute Futbol Takımı Başkan Yardımcısı

Yokluğun Çekim Gücüne Kapılmak

18 Mayıs 2022 - 11:17

Varlık alemi dediğimiz bu fani dünyanın, o kadar gerçekçi kanıtları var ki; yokluğun çekim gücüne kapılıp görmezden geldiğimiz. Evet kıymetli okurlar, varlığımızın yegane ispatı olan "yaşam serüvenimiz" ne yazık ki, kendi yolunda yolsuzluk çekiyor.
Belki bizleri şaşırtan binlerce tabela çıkıyor karşımıza, belki de doğru tabelaya denk geldiğimizde gözlerimiz kayıyor. Her ne dersek diyelim, insan denen varlık, düşünen ve karar verme iradesine sahip ise, bu tabelaların sorgulanmaması da mümkün gözükmüyor. Öyle ki, hayatımızda en ufak bir karar noktasında bile bir çok düşünce anaforundan geçiyorsak, bu yolculuğun karambolde bırakılması da mümkün gözükmüyor.Hal böyle iken mıknatısın eksi  yada artı kutbunu keşfeden insan, hayat yolunun hangi güzergahtan gitmesi gerektiğini de keşfetmesi elbette ki mümkündür.
 
Var olanın ispatı avucumuzun içindeyken, akla hayale gelmez felsefi kandırmacalar ve sihirbazlara taş çıkartacak hilakarlıklara baş eğmek, akıl taşıyanlara vurulacak en büyük lekedir. Var olan bir sahnede dans etmekle, yokluğa maledilmiş hayali bir sahne dansını kıyaslarsanız konuyu daha net idrak edebilirsiniz.Felsefi yaklaşımlar evrende görünmeyen cisim ve hislere asla kayıtsız kalamaz. Bir su damlasının buhar olup evrenden tamamen kaybolabileceğini kimse iddia edemez. Yokluğun görünmeyene gizlenip, için de var olanı görmemesi ya da görenlerin yalanlanması ancak tamamen kör bir düşüncenin mahsulü olabilir.
Ya tam tersi bir düşünce  "varlığın çekim gücüne kapılmak"....
Buna da ileriki yazılarımızda değineceğiz. Şimdilik sizler biraz kafa yorun bakalım...
 
Saygılarımla,
Müslüm SÖYLER
 

Bu yazı 3526 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum