Evvel Zaman İçinde…
Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER / Radyo ve Televizyon Programcısı / Ampute Futbol Takımı Başkan Yardımcısı

Evvel Zaman İçinde…

20 Nisan 2023 - 20:01

Eski zamanlar gibi eski zamanın insanları da aranır oldu. O kadar değişiklik geçiriyor ki insanlık, bukalemunu bile arar olduk. 
Hani merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun güzel ve bu günleri çok daha iyi anlatan bir sözü vardı. Bazı dillere de pelesenk olmuş bu söz maalesef ki, o söyleyenlerce bile tutulmaz oldu. Neydi efendim o anlamlı söz;
‘’Bir saniye sonrasına bile hakim olamayacağınız bir hayat için fırıldak olmaya gerek yok’’
Şimdi bakıyorum her yer fırıldak kaynıyor. Ne yerinde durabiliyorlar ne de sözlerinde, gevşek zemin misali yalpalayıp duruyorlar. Sanırım fay hatları bile bu kadar kaygan ve oynak değildir.
Ah o eski zamanlar ve eski zamanların güzel insanları. Ayağında lastik ayakkabı bile olsa yürekleri altından saray gibiydiler. Büyük şehirden bir misafir gelse varlığının yegane timsali olan kuzu, horoz elinin altında ne varsa sofrasına donatırdı. O tatlı sohbetiyle ise gelen misafiri bir daha çağırır gibiydi. Ya şimdi, şimdilerde misafir kabul etmek bile lüks oldu dostlar. Sohbete davet etmek, davete katılmak neredeyse yok sayılacak kadar azaldı. Varsa yoksa menfaat birliktelikleri ortalığı sarmaşık misali sarmış vaziyette. Menfaatler için nice kalpleri onarılmayacak vaziyette kırıyoruz. Siyasette kişilerin bir birlerine olan sözleri gelecek nesilleri o kadar dumura uğratıyor ki, onarılmaz yaralar açıyor.
Yunus Emre ne diyordu;  ‘’Bir kez gönül kırdı isen o kıldığın namaz değil, yetmiş iki millet dahi elin yüzün yumaz değil’’. Acaba geriye dönüp bu değerlerimizin sözlerinin ne manaya geldiğini araştırıyor muyuz. Araştırdığımızda kendimizde bir eksik bulabiliyor muyuz. Arayın dostlar, arayın ve araştırın. 
Orda bir köy var uzakta o köy benim köyüm deyiverin… 
İşte o köyde doğdum, büyüdüm ve kendimi buldum. O bulduğum kendim şu an bile aynı kendim halinde. Ne fikrimde, ne zikrimde ne de duruşumda bir değişiklik olmamıştır. Değişen sadece senelerin verdiği yıpranma ve öğrenmiş olduğum gerçekler. İşte bunu diyebiliyorsan ne mutlu sana… 
Evet evvel zaman içinde kendimi şöyle bir zaman yolculuğunda gezdirdim. Allah’ıma şükürler olsun ki, Ata, baba ve geçmişime yüz akıyla bakabilecek bir durumdayım.
Bazen eskiye doğru yolculuk etmek gerekir, hem kendini yenilemiş hem de sağlama almış olursunuz.
Geleceğin teminatı geçmişin ayak izlerinde gizli…
Ramazan Bayramınızı tebrik eder, nice mutlu ve huzurlu bayramlar dilerim.

Müslüm SÖYLER

Bu yazı 2656 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum