Z Kuşağı Ne İster!
Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER

Müslüm SÖYLER / Radyo ve Televizyon Programcısı / Ampute Futbol Takımı Başkan Yardımcısı

Z Kuşağı Ne İster!

14 Temmuz 2021 - 17:44 - Güncelleme: 17 Ekim 2021 - 06:16

Son günlerin tabiri caizse ‘’moda’’ cümlesi… Z Kuşağı..
Peki ama bu kuşak nerden geldi, nasıl geldi ve nereye gidiyor ?
Efendim 1997-2012 yılları arasında doğan kişiler bu Z Kuşağı dediğimiz grubu oluşturuyor. Bu grupta bulunan kişilerin en bariz ortak özellikleri ise, bireysel, sorgulayıcı, internet üzerinden sosyalleşen, bilgiye çabuk ulaşması nedeniyle kolay sıkılan, antiotoriter tiptedir.

Bu Z Kuşağı dediğimiz gençliğe bir şeyi kolay kolay kabul ettiremezsiniz. Birilerinden duyduğu, ya da eskiden şöyleydi gibi sözler onlar için hiçbir anlam taşımaz. Onlar zamanın her sorununa anında çare bulunabilecek cevaplar olduğuna inanırlar. Toplumda pek göremezsiniz, geneli sosyal medya kullanıcısı ve sosyal medya arkadaşlığı ile sosyalleşiyorlar. Bir konu hakkında asla beklemeyi düşünmezler, anında cevap alma peşindeler. Cevapları aldıklarında dahi sorgulayabilirler. Bu nedenle çok çabuk sıkılıyorlar. 

Peki bu gençlik pandemi döneminde farklı bir düşünce yapısına girdi mi ? Ya da, pandemi sonrası yasakların kalkması ve aşılama ile alakalı neler düşünüyorlar…

İşte bu konuda da Z Kuşağı çok net bir tavır koyuyor. İzlediği sağlık hekimlerini her alanda sorguluyorlar. Tespitlerindeki çelişkiler nedeniyle aşıya dahi tam olumlu bakmıyorlar. Hatta mecburi gösterilmesini, yasaklardaki yanlış kararlar neticesi oluşan artışla alakalandırıyorlar. Böylesi bir durumu her yönüyle araştırıp sorgulayan bir gençlik çizgisindeler. Aşılanmayan gençlerin belirli alanlardan muaf tutulması durumunu da pek olumlu bulmuyorlar. Bu konuda hastalığa yol açan yolların kapanması ve mantık çerçevesinde hareket edilmesi kanaatindeler. Her hapşıranın grip olmadığı gibi, her griplinin de kovidli gibi hüküm giydirilmesine karşılar. 

Siyasi konuda ise herhangi parti değil, başarıya odaklanmış, kendi araştırmaları neticesi kişiye endeksli, lakin ekip ruhunun net kararlılığına inandığı tarafta olacağını belirtiyor. 

Aileye bakış açısı da geleneksellikten ziyade mantık açılımına doğru bir yol izliyor. Bazen de bu çizgide mantık ile geleneği kilim gibi dokuyor.

Anlaşılan şu ki, zor ama gelecek için umut veren bir gençlik geliyor.

Umarız umuda dayadıkları merdiven yürüyen bir merdivene dönüşür.
Selametle…

Bu yazı 1928 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum