İlker BIYIK

İlker BIYIK

İlker BIYIK / Öğretmen

Çemçük

27 Temmuz 2022 - 18:18 - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 - 22:14

Merhaba kıymetli okurlar. Üniversite sınav sonuçlarının tartışması hararet ile devam ederken ben de sizler ile geçen gün sosyal medyada karşılaştığım anonim bir yazıyı paylaşmak istedim. Eminim bu yazının farklı versiyonları ile sosyal medya platformlarında pek çoğunuz karşılaştınız. Bakın ne diyor o anonim paylaşımda;
Bilmem kaç milyon kişinin girdiği üniversite sınavında 1 milyonuncu olup yerleştiğin üniversiteden hayır bekliyorsun. Olmaması gereken bir üniversitenin olmaması gereken bir bölümünde 4 yıl git gel yapıp, ananın babanın emeğini sömürüp, çevre esnafı kalkındırıyor ve meslek sahibi olmayı düşünüyorsun.
Üniversiteler kapatılsın! Yerlerine tornacılar açılsın.
Marangoz olun gençler. Musluk tamir edin. Fayans döşemeyi, anten takmayı, araba tamir etmeyi, format atmayı falan öğrenin.
Kafayı mı yediniz de hepiniz biyoloji, kimya, fizik, tarih, edebiyat, felsefe, mühendislik, işletme, hukuk okuyorsunuz ?!
Bilim aşkı ise bu yaptığınızın sebebi, bunu niye bilmem ne çemçük üniversitesi, bilmem ne çemçük fakültesinde yapıyorsunuz ???
Ben bu yazıyı kaleme alırken, bir yandan da 16 adet fakültenin kapatıldığı ve 36 adet yeni fakülte açıldığı haberi geçiyor televizyonumda. Memlekete hayırlı olsun. Ne diyelim. Saygılarımla.
Not: bilmeyip yadırgayanlar ve sözlüğe bakmaya üşenenler için, çemçük kelimesi zayıf, yetersiz, çirkin anlamına gelmektedir.
 

Bu yazı 2192 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum