Hz İbrahim' in Çocukları
İlker BIYIK

İlker BIYIK

İlker BIYIK / Öğretmen

Hz İbrahim' in Çocukları

12 Ekim 2023 - 09:58

Merhaba kıymetli okurlar,

Günlerdir tv ekranlarında ülkemize çok yakın bir coğrafyada gerçekleşen çatışmaları izliyoruz. Her iki taraf da masum sivil kayıplarını düşünmeden sadece roket atıyor, bombalıyor ve çatışıyor. Peki kim bunlar derseniz derim ki iki kardeş !!! 

Evet baba bir, ana ayrı iki kardeş millet birbirini boğazlıyor. 1948 yılından beri. Tam tarih verecek olursak 14 Mayıs 1948 yılından beri, eski metinlerde Kenan Toprakları olarak anılan Finike, Filistin ve İsrail bölgesinde, 1000 li yıllarda Haçlı Seferleri ile başlayan bir boğazlaşmanın son perdesi oynanıyor. İki millet de Hz. İbrahim’ in çocukları. Biri cariye Hacer’in oğlu İsmail’ in soyu; diğeri eş Sare’ nin oğlu İshak’ ın soyu. Ne var bunda şaşılacak diyenleriniz de olacaktır haklı olarak. Habil ile Kabil de ana - baba bir, iki kardeştiler değil mi ? !!!

Konu dışı olacak ama aklıma geldi yazayım dedim. Hz peygambere bazı sahabe Hz İsa’nın nasıl babasız dünyaya geldiğini sorduklarında; Hz Peygamber de tıpkı sizin içinizden bazılarınızın dediği gibi ‘’ne var bunda şaşılacak, Hz Adem ile Hz Havva’nın ne anası vardı ne de babası’’   dememiş miydi. 

11 Ekim 2023 tarihi itibari ile her iki kardeş toplumda da 1000 in üzerinde masum sivil yaşamını yitirdi. Binlerce masum sivil, yaralı ya da kayıp. Her iki kardeş topluma ait sivil yerleşim yerlerinde alt yapı ve üst yapı çökmüş durumda. Tüm bunlar olurken onbinlerce kilometre öteden bir uçak gemisi geliveriyor bölgeye.  Kardeş kavgasını durdurmak yerine, ateşe su taşımak dururken odun taşırmış gibi. Tıpkı bir cellat gemisi !

Büyük şairin dediği gibi ‘’Yaşamak, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşcesine !!!’’ düsturu dururken neden bu kin, hınç ve öfke ?!

1982 yılında Abdi İpekçi dostluk ödülünü kazanan bir kitap var. Okumanızı hararetle tavsiye ediyorum. İsmi Benden Selam Söyle Anadolu’ya. Yazarı Dido Sotiriyu. Ve o kitabın bir bitiş paragrafı var ki, akıllara zarar ve yukarıda zikrettiğim cellat gemisine adeta son lafı söyler gibi; 

Anayurduma selam söyle benden Kör Mehmet'in damadı! Benden selam söyle• Anadolu'ya... Toprağım kanla suladık diye bize garezlenmesin... Ve kardeşi kardeşe kırdıran cellatların Allah bin belasını versin !!! 

 Selam ve dua ile kıymetli okurlar.

Bu yazı 3768 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum